آغاز سخن:
سخن گفتن در مورد ابعاد شخصیت و اندیشه های تابناک امام خمینی رحمه الله رهبر بزرگ جهان اسلام در عصر حاضر و پدید آورنده مهم ترین حادثه قرن بیستم کاری بس دشوار است.
با اینکه تا به حال مقالات و کتاب های بسیاری در این زمینه نوشته شده است، در معرفی شخصیت کامل آن رادمرد جهان اسلام به پایان راه نرسیده ایم، بلکه هنوز برای شناخت کامل هویت آن شخصیت فرزانه راهی دراز در پیش داریم و باید اعتراف نمود که:
من چه گویم یک رگم هشیار نیست
وصف آن یاری که او را یار نیست
یک دهان خواهم به پهنای فلک
تا بگویم وصف آن رشک ملک
ور دهان یابم چنین و صد چنین
تنگ آید در بیان آن امین
حضرت امام خمینی رحمه الله به عنوان فقیهی ژرف نگر و حکیمی خردمند و سیاستمداری دوراندیش و عارفی الهی، توانسته بود در پرتو مناجات های شبانه و توکل و معرفت و اخلاص، به منبع نورانیت الهی و اقیانوس بی کران عرفان و معنویت متصل گردد. به همین دلیل دست یابی به افق اندیشه های این شخصیت عظیم برای اندیشمندان اگر غیر ممکن نباشد، آسان نخواهد بود.
امیر مؤمنان علیه السلام در مورد شخصیت چنین مردانی می فرماید: "هجم بهم العلم علی حقیقة البصیرة، و باشروا روح الیقین، واستلانوا مااستوعره المترفون. و انسوا بمااستوحش منه الجاهلون و صحبوا الدنیا بابدان ارواحها معلقة بالمحل الاعلی. اولئک خلفاء الله فی ارضه و الدعاة الی دینه، آه آه، شوقا الی رؤیتهم; آنان با نور دانش به حقیقت ادراک و بصیرت رسیدند و جوهره یقین را با جان خود دریافته اند و آنچه را که بر افراد رفاه طلب دشوار می نمود راحت و آسان گرفته و با آنچه که نا آگاهان از آن بیم داشتند مانوس شدند. با بدن هایی همنشین دنیا گشتند که روح های آن ها به [قله های رفیع] عالم ملکوت پیوند خورده است. آنان جانشینان خدا در زمین او و دعوت کنندگان مردم به سوی دین اویند. آه! آه! چقدر مشتاق دیدارشان هستم! .
نظر |
ده خاطره از شهید محسن وزوایی
1)شهید وزوائی از کودکی بدلیل اینکه پدرش همرزم آیت الله کاشانی بود با الفبای سیاسی آشنا شد .او با شناختی که از سیاست پیدا کرده بود و نیزشناخت صحیحی از مکتب اسلام داشت در دانشگاه از طیف گونا گون و منحرف سیاسی پرهیز می کرد تا اینکه با تشکیل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه به این انجمن می پیوندد.
2)شهید وزوایی از نخستین دانشجویان پیرو خط امام بود که در جریان راهپیمایی برضد سیاست های مداخله گرایانه آمریکا در ایران، در سالروز کشتار دانش آموزان به دست رژیم پهلوی و سالگرد تبعید امام خمینی رحمه الله عهده دار حرکتی شد که رهبر انقلاب، از آن با تعبیر بدیع «انقلابی بزرگ تر از انقلاب اول» یاد فرمودند و به این ترتیب، شهید وزوایی از جمله «علمداران گمنام انقلاب دوم» گردید.
3) شهید وزوایی پس از 13 آبان 1358، به علت معلومات فراوان عقیدتی و سیاسی، بهره هوشی وافر و نیز تسلط بر زبان و ادبیات انگلیسی، مسئولیت سخنگویی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام رحمه الله را در کنفرانس های پیاپی و مصاحبه با گزارشگران رسانه های خارجی برعهده گرفت. هر از چند گاهی سیمای پرصلابت و مصمم او، در تمامی رسانه های ارتباط جمعی غرب، به عنوان سخنگوی جوانان طرفدار امام خمینی رحمه الله منعکس می شد.
4)شهید وزوایی نقش فعالی در طراحی عملیات فتح بلندی های بازی دراز ایفا کرد و در همین نبرد به شدت مجروح شد و به تهران انتقال یافت او در بیمارستان با وجود درد بسیار ناله نمی کرد و حتی به یکی از پزشکان که از مقاومت او در برابر درد ابراز شگفتی کرده بود گفت : « من هرچه بیشتر درد می کشم بیشتر لذت می برم واحساس می کنم از این طریق به خدای خودم نزدیک تر می شوم .
ده خاطره از شهید عباس کریمی
سخنگوی کمیسیون سیاست خارجی مجلس از تصویب طرح تحریم و تعقیب برخی مقامات آمریکایی ناقض حقوقبشر از سوی ایران در کمیسیون متبوعش خبر داد و اسامی این 26 مقام آمریکایی را اعلام کرد.
کاظم جلالی، نماینده مردم شاهرود و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی که در حاشیه جلسه عصر دیروز (یکشنبه) اعضای کمیسیون متبوعش با خبرنگاران پارلمانی گفتوگو میکرد، از تصویب طرح تحریم و تعقیب برخی مقامات آمریکایی به اتفاق آراء در این جلسه کمیسیون متبوعش خبر داد و گفت: اسامی کامل افراد تحت تعقیب و تحریم به شرح ذیل اعلام میشود:
الف) مقامات ناقض حقوقبشر (در داخل و خارج از آمریکا):
1- "توماس جی پیکارد" (Thomas J.Pickard)، رئیس اف.بی.آی در سال 1993 (نقض حقوقبشر در جریان حمله به فرقه داوودیه در آوریل 1993 در شهر وبکو در ایالت تگزاس و کشتن بیش از 82 نفر از پیروان این فرقه فرعی مسیحی و نقض حقوقبشر در زمان ریاست وی بر سازمان سیا در سال 2003 در افغانستان و عراق)؛
2-ژنرال جفری دی میلر (Geoffrey D. Millcr)، فرمانده زندان گوانتانامو از سال 2002 تا 2007 به اتهام نقض حقوقبشر، شکنجه و آزار زندانیان؛
3-دریادار جفری هربسون (Jeffrey Harbeson)، فرمانده کنونی زندان گوانتانامو به دلیل تداوم دخالت در شکنجه و آزار زندانیان و نقض حقوقبشر از سال 2010؛
4-ناخدا ویلیام راجرز (William Rogers)، فرمانده ناو وینس آمریکا در جریان حمله به هواپیمای مسافربری جمهوری اسلامی ایران در 3 ژوئیه 1983؛
با فراگیر شدن ایجاد صفحات شخصی در پایگاه های اجتماعی اینترنتی، روز به روز ابعاد جدیدی از خیانت مدیران این سایت ها به کاربران افشا می شود.
مجله "تایم" در گزارشی در خصوص استفاده شبکه های اجتماعی از اطلاعات شخصی کاربران می نویسد: امروزه تصوری غلط در میان کاربران سایت هایی همچون توییتر و فیسبوک رایج شده است و این افراد گمان می کنند که دو سایت مزبور از اطلاعات شخصی آنها حفاظت می کنند.
فیس بوک دوست کاربران نیست
پیش از این تصور میشد که توییتر موظف است تنها در صورت درخواست دادگاه، اطلاعات شخصی اعضا را به محاکم قانونی تسلیم کند، ولی امروز خبر جالب تری باعث تعجب و وحشت شما خواهد شد. حتی اینکه شما یک مطلب را با عبارت friends only به گونه ای علامت گذاری کنید که تنها دوستان شما بتوانند آن را ببینند، می تواند مدرکی علیه شما در دادگاهی باشد که به راحتی اطلاعات شخصی شما را از فیس بوک درخواست کند. اگر می خواهید این مطلب برای شما راحت تر حلاجی شود کافی است چند بار با خودتان بگویید: «فیس بوک یک دوست نیست، یک تجارت است.»
تسلیم رمز عبور کاربران به محاکم قضائی از سوی فیسبوک
در حال حاضر محاکم قضائی در شرف اعمال قوانین نظارتی بر فعالیت ها و حتی کامنت های اینترنتی هستند و معمولاً از هر 10 شرکت اینترنتی، 9 شرکت برای افشای اطلاعات شخصی شما با بازرپرسان قضائی همکاری می کنند. برخی از قوانین تازه تصویب شده نیز مدیران فیس بوک را ملزم می کند که رمز عبور کاربران را به محاکم قضائی تسلیم کنند؛ این یعنی شما در حقیقت مطالب خود را درون فیس بوک آپلود نمی کنید، بلکه صفحه فیس بوکی خود را در محدوده نظام حقوقی آمریکا به روز رسانی کرده اید.
کسب و کار شبکه های اجتماعی از اطلاعات شخصی
البته وقتی درباره فیس بوک می نویسیم، در حقیقت منظورمان تمامی سایتهای اجتماعی از قبیل "توییتر"، "لینکدان" ، "فوراسکوئر" و تمامی سایت های اجتماعی است که ما به غلط می پنداریم خوبی ما را می خواهند. تصورات ما بر مبنای غلطی پایه ریزی شده است. این سایت ها به هیچ وجه درپی منافع شهروندان نیستند، این سایت ها تنها یک ابزار کسب و کار برای مدیران خود هستند.
پس نباید این سایت ها را غولی سزاوار لعن و نفرین بدانیم، مسئله بسیار ساده است، این سایت ها اطلاعات شخصی ما را برای نشان دادن آگهی های تبلیغاتی خود می خواهند، یعنی برای کسب و کار.
ناتوانی کاربران در برابر سوء استفاده مدیران شبکه های اجتماعی
مشکل اصلی کاربران امروزی اینترنت آن است که نمی توانند بین این حقایق و توقعات مشتری مدارانه خود رابطه برقرار کنند. بشر امروزی عادت کرده است که عواقب ناشی از کوتاهی های خود را به گردن شرکت ها بیاندازد. مثلاً اگر ما زیاد سیگار می کشیم این تقصیر کارخانه های تولیدکننده سیگار است. اگر ما بیش از حد چاق شده ایم تقصیر فروشندگان غذاهای حاضری است. ولی اگر سایت های اجتماعی از اطلاعات شخصی شما سوء استفاده می کنند، این دیگر تقصیر شما نیست.