یکی از راهکارهایی که انسان برای مقابله با فشار روانی دارد صبر و استقامت است؛ البته صبر باید با درایت و تدبیر باشد و انسان باید برای رهایی از مشکلات و دردهای خود راه چاره پیدا کند. بیتابی کردن نه تنها دردی را دوا نمیکند، بلکه درد را دو برابر میسازد.
اضطراب ادامه مطلب...
عصر امروز عصر اضطراب است؛ انسان امروز مضطرب است و نمیداند باید به کدامین سو پناه ببرد؟ آیا مأوایی دارد؟ آیا دارویی هست که او را سلامتی ببخشد؟ و یا مرهمی هست که زخم هایش را مداوا کند؟ دنیای امروز دنیای استرس و فشار روانی است؛ اما دین مبین اسلام راهکارهایی برای مقابله با فشار و نگرانی به انسان ارائه کرده است تا بشر بتواند در برابر دشواریها و فشارها ایستادگی کند و به زندگی خویش ادامه دهد.
صبر کردن و بیتاب نبودن:یکی از راهکارهایی که انسان برای مقابله با فشار روانی دارد صبر و استقامت است؛ البته صبر باید با درایت و تدبیر باشد و انسان باید برای رهایی از مشکلات و دردهای خود راه چاره پیدا کند. بیتابی کردن نه تنها دردی را دوا نمیکند، بلکه درد را دو برابر میسازد.
حضرت علی علیه السلام میفرمایند: «مصیبت یکی است و اگر بیتابی کنی، دو تا میشود.» (غرر الحکم ج562،4)
علاوه بر آن بیتابی کردن باعث از دست رفتن آسودگی و آرامش انسان میشود و کسی که مرتب اعتراض دارد و لب به شکایت میگشاید، هرگز روی آرامش نخواهد دید.
حضرت علی علیه السلام میفرمایند: «از ناراحتی اندک بیتاب نشوید که شما را در ناخوشایندی بزرگتر گرفتار میسازد.» (عیون الحکم و والمواعظ ص523)
صبر کردن آنقدر ارزشمند و مؤثر است که حضرت علی میفرمایند: کسی بر گرفتاری صبر کند، گویا گرفتار نشده است
حضرت علی علیه السلام در نصیحتی به فرزندش محمد حنفیه، میفرمایند: «اندوههای وارده را به وسیله تلاش بر صبر کردن وعده بده، که صبر کردن خلق و خوی خوبی است و آن را بر آنچه از احوال دنیا و اندوههای آن به تو میرسد تحمل ساز.» (من لایحضره الفقیه، ج4ص386)
و یا در حدیثی دیگر از امام علی علیه السلام منقول است که فرمودند: «کسی که زره صبر بپوشد، حوادث روزگار بر او راحت میشود.» (عزرالحکم، ج6295)
صبر کردن آنقدر ارزشمند و مؤثر است که حضرت علی علیه السلام میفرمایند: «کسی که بر گرفتاری صبر کند، گویا گرفتار نشده است.» (عزر الحکم، ج6294)
نظر
![]() |