علاوه بر ادعای دسترسی آزاد به اطلاعات، آنچه که در طرح اینترنت آزاد، دنبال می شود، این است که در اینترنت آزاد دولت ها کنترلی بر روی کاربران خود ندارند در حالیکه آمریکا اشراف کامل بر کاربران دارد.
وزارت خارجه آمریکا، به منظور تاثیرگذاری بر قیام های منطقه و کنترل و نظارت بر آنها اقدامات زیادی را انجام داده است و در این راستا، طرح "اینترنت چمدانی" بخشی از طرح 70 میلیون دلاری وزارت خارجه آمریکا در سال 2011، در راستای گسترش فناوری عبور از موانع ایجاد شده از سوی دولتها بر سر راه اینترنت است.
شبکه خبری راشاتودی در وبگاه خود نوشت، هنگامی که در بهار امسال، موج انقلاب سراسر خاورمیانه را در برگرفت، بسیاری عقیده داشتند که آنچه به حضور میلیونی افراد در خیابانها منجر شد، در اصل با حضور 140 نفر، یا حتی کمتر از آن در شبکههای اجتماعی مانند توییتر، یوتیوپ و فیس بوک آغاز شده است.
وزارت خارجه ایالات متحده، با هدف بهره گیری از قدرت مردمی نهفته در ارتباطات اینترنتی، مبلغ 2 میلیون دلار وام بلاعوض برای طرح "اینترنت چمدانی" اختصاص داده و با این ادعا که این طرح جهت یاری رساندن به مخالفان حکومت های منطقه است، آن را بر اساس فناوری اینترنت موبایل ارائه کرده است.
آیا مضرات طرح اینترنت چمدانی آمریکا بیش از مزایای آن است؟
"مایکل پوسنر"، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسهای که در "بنیاد آمریکای جدید" واقع در واشنگتن دیسی ترتیب داده شده بود، گفته بود: «این طرح، بخشی از مقولهای است که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا آنرا یک استراتژی مخاطره آمیز برای حل چالشهای پیش روی فعالین حقوقبشر و دموکراسی در شرایط سرکوب اینترنت در جهان بر شمرد.»
اگرچه اینترنت چمدانی، جهت ممکن ساختن دسترسی مخالفان، به اینترنت با به کارگیری فناوری عبور از فیلترینگ دولتی - که میتواند از طریق تلفنهای همراه و دیگر وسایل مورد استفاده قرار گیرد - طراحی شده است و به عبور از رایانههای میزبان که دولتها به راحتی میتوانند آنرا غیرفعال کنند، نیاز ندارد؛ ولی "جان یانگ"، بنیانگذار پایگاه اینترنتی اسناد محرمانه "کریپتوم"، بر این باور است که طرح اینترنت چمدانی آمریکا، اهداف دوگانهای را دنبال میکند:
«اینترنت چمدانی، این توهم را ایجاد می کند که میتوانید از این قطعات الکتریکی بدون ورود به سیستمهای ملی، استفاده کنید. این امر صحیح است ولی خارج از محدوده سیستمهای ایالات متحده نیست.»
وی در ادامه میافزاید: «بهای اینکه شما میتوانید خارج از حوزه سیستمهای ملی از اینترنت استفاده کنید، این است که ایالات متحده آنچه را انجام می دهید نظاره میکند و احتمالا بر آنچه در حال انجامش هستید، اعمال نفوذ میکند.»
بنا به گفته هکرهای گروه ناشناس (Anonymous) فقط این دولت آمریکا نیست که به جاسوسی مشغول است. این گروه با انتشار 70 هزار ایمیل محرمانه شرکتی از وزارت دفاع آمریکا، به افشای این مسئله پرداخت که برنامه "روماس کوین" برای "تقلب در رسانههای اجتماعی" طراحی شده است. این برنامه با استفاده از مدیریت مجازی، امکاناتی را فراهم میآورد که از طریق آن، یک فرد میتواند به جای تعداد زیادی از کاربران مختلف اینترنتی ظاهر شود.
براون در این باره میگوید: «از جمله باورنکردنی ترین چیزهایی که از ایمیل های یک شرکت متعلق به وزارت دفاع فاش شد، برنامه "مدیریت مجازی" است. در این برنامه نرمافزاری مورد استفاده قرار گرفته که به واسطه آن یک کاربر میتواند به چندین کاربر غیرواقعی دیگر تبدیل شود.
انزجار بینالمللی که از ربوده شدن یک وبلاگ نویس همجنسگرا در سوریه به وجود آمد، یک نمونه از کاربردهای واقعی این سیاست است. این در حالی است که بعدا مشخص شد، در حقیقت این وبلاگ نویس "تام مک مسترز"، مرد متاهل آمریکایی ساکن ادینبورگ است.»
یانگ خاطرنشان میسازد: «بین حمایت از جریان آزاد اینترنت در خارج و در داخل خاک آمریکا تناقض وجود دارد.»
"دیوید کامرون"، نخست وزیر انگلیس نیز، غیرفعال ساختن شبکههای اجتماعی - که مورد استفاده معترضین در خلال شورشهای لندن قرار گرفت - را مطرح کرد.
در پایان "گردون براون" نیز چنین اظهار میدارد: «ممکن است که وزارت خارجه آمریکا، نیت خوبی از طرح چنین برنامهای داشته باشد و ممکن است این برنامه همان چیزی باشد که مدعی آن هستند، یعنی راهی برای ایجاد جریان آزاد ارتباطات برای افراد بیشتر ولی مسئله اینجا است که مهم نیست قصد آنها چه بوده و مهم این نیست که راهحل واقعی برای شهروندان عرب چیست، بلکه مهم این است که شما موضع دقیقا مخالفی با آنچه در حوزه سیاست نظامی و سیاست خارجی در حال پدیدار شدن است، اتخاذ کردهاید.»
تجربه دیوید کامرون و برخی قیام های منطقه نشان داده است، بهره گیری از اینگونه ابزارها، همیشه در راستای اهداف آمریکا عمل نمی کند و گاهی جواب معکوس داده و علیه آنان اقدام می کند و آمریکایی ها را به این نتیجه می رساند که باید کنترل بیشتری را بر ابزار های ارتباطی داشته باشند.
نظر
![]() |
وقتی دختر جوان به اصرار متهم، با روشن کردن بلوتوث قصد دریافت آهنگ را داشت تصاویر خصوصی اش به سرقت رفت.
مرد جوانی که پس از سرقت فیلم و عکسهای خصوصی و خانوادگی یک دختر جوان به بهانه پس دادن آنها، این دختر را مورد آزار و اذیت قرار داده بود، در شهریار دستگیر شد.
رسیدگی به این پرونده روز 18 مرداد امسال با شکایت دختری مبنی بر آزار و اذیت از سوی یک مرد جوان، در دستور کار ماموران اطلاعات ـ امنیت پلیس شهریار قرار گرفت.
شاکی در اظهاراتش به پلیس گفت: چندی پیش با مردی جوان در یکی از بوستانهای شهر آشنا شده و ارتباطمان شکل گرفت. وی به من ابراز علاقه میکرد. یک روز این فرد به بهانه اینکه قصد دارد چند آهنگ را از گوشی تلفن همراهش به تلفنم انتقال دهد، به طرز ماهرانهای عکس و فیلمهای خصوصی و خانوادگی مرا از تلفن همراهم سرقت کرد. شاکی اضافه کرد: پس از چند روز با مرد جوان اختلاف پیدا کرده و ارتباطمان قطع شد تا اینکه وی با من تماس گرفت و تهدید کرد که اگر به ارتباطم با او ادامه ندهم، عکس و فیلمهای خانوادگیام را پخش خواهد کرد.
شاکی اضافه کرد: ابتدا حرفهایش را نپذیرفتم اما در بررسی از گوشی تلفن همراهم و مشخصاتی که از سوی این جوان ارائه میشد، متوجه سرقت عکس و فیلمها شدم. دختر جوان در رابطه با دام شیطانیای که در آن گرفتار شده بود، گفت: از ترس اینکه خانواده ام از موضوع اطلاع پیدا نکنند، ماجرا را با آنها در میان نگذاشتم و با التماس از مرد جوان میخواستم تا عکس و فیلمهای سرقت شدهام را پس دهد اما او توجهی نکرد.
وی اضافه کرد: یک روز به بهانه اینکه قصد تحویل دادن عکس و فیلمها را دارد، مرا به خانهای در جنوب شهر دعوت کرد. به محض حضور در آنجا مرد هوسران زندانیام کرد و به زور و تهدید مرا مورد آزار و اذیت قرار داد. روز بعد مرا سوار خودرویی کرد و با توقف در حاشیه جاده از خودرو بیرون انداخت و متواری شد.
با تشکیل پرونده قضائی در این زمینه، تحقیقات ماموران برای دستگیری مرد هوسران آغاز و پاتوقهای احتمالیاش زیرنظر گرفته شد. جستجوها ادامه داشت تا اینکه 2 روز پیش مخفیگاه متهم فراری در شهریار شناسایی و متهم دستگیر شد.
"سرهنگ یارندی"، معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان تهران و البرز با اشاره به این خبر گفت: با هماهنگی قضائی مخفیگاه متهم مورد بازرسی دوباره قرار گرفت و فیلم و عکسهای مسروقه متعلق به شاکی نیز کشف و ضبط شد.
بنابراین گزارش، متهم به اتهام سرقت عکس و فیلمهای متعلق به شاکی و خانوادهاش و آزار و اذیت دختر جوان با قرار بازداشت موقت روانه زندان شد. تحقیقات تکمیلی در این زمینه ادامه دارد.
فضل خداوند به بندگانش همان هدایت به صراط مستقیم است هدایتی که در بهای رحمت و بخشش خداوند را بر روی بندگانش می گشاید که ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم که ابواب فضل و رحمتش را بر روی ما بگشاید.
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ فَضْلِکَ **** در دعاهایمان از خدا بخواهیم با فضل با ما برخورد کند نه با عدل الهی!
وَ أَنْزِلْ عَلَیَّ فِیهِ بَرَکَاتِکَ **************ای خدا در این روز به روی من درهای فضل و کرمت را بگشا
وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِکَ ******** و بر من برکاتت را نازل فرما
وَ أَسْکِنِّی فِیهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِکَ *********و بر موجبات رضا و خوشنودیت موفقم بدار
یَا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّین ************ و در وسط بهشت هایت مرا مسکن ده
اللَّهُمَّ افْتَحْ لِی فِیهِ أَبْوَابَ فَضْلِکَ********ای پذیرنده دعای مضطر پریشان.
خدایا درهای فضلت را به روی من باز کن ؛ الان خداوند با فضل خود با ما معامله می کند و اگر بخواهد با عدلش با ما برخورد کند کار همه ما خراب است. در دعا می خوانیم « اَللّهم عاِملنا بِفَضلِک وَ لا تُعامِلنا بِعَدلِک »
منظور از ابواب چیست؟
-----------------------------
در این دعا از خداوند خواستاریم که دربهای فضل و کرم خود را بر روی ما بگشاید، حال می خواهیم بدانیم که منظور از ابواب (دربها) چیست؟ اگر به ظاهر آن نظر اندازیم می بینیم که ابواب همان موانعی هستند که برای واردشدن به مکان های مورد نظر نیاز به فتح و گشودن آنها داریم که برای فتح و گشودن آنها نیز نیاز به مفتاح و کلید داریم آن هم کلیدی که مخصوص درب مورد نظر باشد چرا که اگر کلید هر درب در جای خود قرار نگیرد آن درب گشوده نمی شود مگر اینکه شاه کلید داشته باشیم که آن کلیدی است که تمام دربها را می گشاید...
فضل خداوند به بندگانش همان هدایت به صراط مستقیم است هدایتی که در بهای رحمت و بخشش خداوند را بر روی بندگانش می گشاید که ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم که ابواب فضل و رحمتش را بر روی ما بگشاید...
و اگر به بطن آن نظر کنیم منظور از ابواب (دربها) همان دربها و ورودی هایی است که بر اساس رضا و خشنودی خداوند و یا خشم و غضب او باز می گردد، به فرض مثال: هنگامی که بنده ای گناه و معصیتی از پروردگار خویش انجام می دهد آنگاه است که آن معصیت و گناه سبب گردیده است تا یکی از درب های خشم و غضب الهی بر روی او باز گردد که کلید بازشدن این درب انجام آن گناه می باشد...
منظور از فضل الهی چیست؟
-----------------------------------
برای آنکه مختصرا از فضل الهی صحبت به میان آوریم اشاره می نماییم به دو آیه از قرآن کریم ”وَلَوْلا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیکُمْ وَ رَحْمَتُهُ لَاتَّبَعْتُمُ الشَّیطَانَ إِلَّا قَلِیل” (نساء /83) یعنی ”و اگر فضل و رحمت الهی شامل حال شما نبود همانا جز اندکی همه از شیطان پیروی می کردید”.” فَلَوْلا فَضْلُ اللَّهِ عَلَیکُمْ وَ رَحْمَتُهُ لَکُنْتُمْ مِنَ الْخَاسِرِینَ” (بقره/64) یعنی ”پس اگر فضل و رحمت خداوند شامل حال شما نبود البته در شمار زیانکاران عالم بودید” همانطوری که در آیه اول مشاهده می نماییم خداوند (عزوجل) می فرماید: اگر فضل و رحمت خداوند شامل حال شما نبود جز اندکی همه از شیطان پیروی می نمودید، و این را می دانیم که پیروی از شیطان برابر است با ضلالت و گمراهی و ورود به خشم و غضب الهی و فضل خداوند، توفیق و عنایتش به بندگان و راهنمایی آنان به سوی عبادت و اطاعتش می باشد ”یَهْدی مَنْ یَشاءُ إِلى صِراطٍ مُسْتَقیمٍ” (یونس/25) یعنی ”(خداوند) هرکه را بخواهد به راه مستقیم هدایت می نماید” به طوری که در قرآن می فرماید: ”وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبینٌ” (بقره/168) یعنی ”و از وسوسه های شیطانی پیروی نکنید، به درستی که او برای شما دشمنی آشکار است” و در آیه دوم که می فرماید: اگر فضل و رحمت خداوند بر بندگانش نبود و آنها را هدایت نمی نمود به حقیقت که آنان از شیطان پیروی نموده و مورد غضب الهی واقع می شدند و دوزخ بر آنان واجب می گشت و در حالی که از زیانکاران شده بودند چرا که ”ان الانسان لفی خسر” (عصر/2) یعنی ”به درستی که انسان در خسران و زیان است” پس فضل خداوند به بندگانش همان هدایت به صراط مستقیم است هدایتی که در بهای رحمت و بخشش خداوند را بر روی بندگانش می گشاید که ما نیز در این روز از خداوند می خواهیم که ابواب فضل و رحمتش را بر روی ما بگشاید...
برکات مادی شامل جمیع نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان مایحتاج زندگی خود استفاده می نماید مثل (آب، میوه جات، سبزیجات و...) و برکات معنوی شامل نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان راه و وسیله ای برای تقرب به ذات اقدس الهی استفاده می کند مثل (توبه، استغفار، ذکر، دعا و...) که ما نیز از خداوند در این روز می خواهیم که برکاتش را بر سر ما بباراند...
برکات الهی
---------------
و انزل علی فیه برکاتک ”و در این روز بر من برکاتت را نازل فرما”
در اول دعا از خداوند درخواست نمودیم که دربهای فضل و رحمتش را بر روی ما بگشاید، زیرا هنگامی که دربهای فضل و رحمت او بر روی بندگان گشوده شود آنگاه است که برکات و رحمات الهی بر سر بندگان فرود می آید که اگر بخواهیم به آن برکات اشاره نماییم آنها را به دو دسته تقسیم می کنیم: 1- برکات مادی 2- برکات معنوی، که برکات مادی شامل جمیع نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان مایحتاج زندگی خود استفاده می نماید مثل (آب، میوه جات، سبزیجات و...) و برکات معنوی شامل نعمتهایی است که انسان از آنها به عنوان راه و وسیله ای برای تقرب به ذات اقدس الهی استفاده می کند مثل (توبه، استغفار، ذکر، دعا و...) که ما نیز از خداوند در این روز می خواهیم که برکاتش را بر سر ما بباراند...
”آنچه که موجب رضایت الهی است”
---------------------------------------------
وَ وَفِّقْنِی فِیهِ لِمُوجِبَاتِ مَرْضَاتِکَ
خدایا من را به اموری که مورد رضای توست موفق بدار، اهل دعا و دستگیری از دیگران باشم. کاری بکنم که خدا از من راضی بشود.
خداوند در قرآن می فرماید: ”إِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ...” (بقره/186) یعنی ”هنگامی که بندگان من از تو در مورد من سئوال می کنند، بگو که من نزدیک (آنها هستم) و اجابت می کنم دعای کسانی را که مرا می خوانند و از من درخواست می کنند.” پس ما نیز در این روز از خداوند خواستاریم که ما را از خشم و غضب خود دور ساخته و به بهشت برینش که سرچشمه رضایت اوست، داخل سازد.
با توجه به آیات و روایات رضایت خداوند در این است که بنده مومن از دستورات خداوند و رسولش اطاعت نموده و در انجام آنها قصور نورزد ”وَ اَطیعوالله وَ الرَّسول لَعَلَّکُم تُرحَمون” (آل عمران/132) یعنی ”و از حکم خدا و رسول او فرمان برید، باشد که مشمول رحمت و لطف خداوند گردید” و به صورت جامع تر انجام واجبات و ترک محرمات الهی است که موجبات رضایت الهی را از بندگان خویش فراهم می سازد. تا به درجه ”رضی الله عنهم و رضوانه ذلک الفوزالعظیم” یعنی ”خداوند از آنان راضی است و آنان از پروردگار خویش که این رستگاری عظیم است” دست یابند که ما نیز از خداوند در این روز خواستاریم که ما را موفق بدارد تا اینکه به رضا و خشنودی او دست یابیم...
وَ أَسْکِنِّی فِیهِ بُحْبُوحَاتِ جَنَّاتِکَ
خدایا من را در وسط بهشت ساکن کن، شاید وسط بهشت محل سکونت اولیاء الهی است که آن را از خدا درخواست می کنیم
همان طور که می دانیم خداوند در قرآن می فرماید: ”إِذَا سَأَلَکَ عِبَادِی عَنِّی فَإِنِّی قَرِیبٌ أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ...” (بقره/186) یعنی ”هنگامی که بندگان من از تو در مورد من سئوال می کنند، بگو که من نزدیک (آنها هستم) و اجابت می کنم دعای کسانی را که مرا می خوانند و از من درخواست می کنند.” پس ما نیز در این روز از خداوند خواستاریم که ما را از خشم و غضب خود دور ساخته و به بهشت برینش که سرچشمه رضایت اوست، داخل سازد.
یَا مُجِیبَ دَعْوَةِ الْمُضْطَرِّین
ای خدایی که دعای مضطرین را اجابت می کنی، دعاهای امروز را در حق من مستجاب کن.