مقام معظم رهبری با نامگذاری سال جاری به عنوان سال "جهاد اقتصادی "، وظیفهای سنگین بر دوش مسئولان و دستاندرکاران اقتصادی در قوای سهگانه و بخش خصوصی نهادند که باید با تعریف دقیق مشخصههای این شعار در قالب یک تئوری یا استراتژی، با یک نقشه راه منسجم در راستای تحقق آن گام برداشت.
با نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی وظیفه سنگینی که از دو سال قبل بر دوش دولت و مجلس و نیز کارشناسان اقتصادی نهاده شده بود، رنگ تازهای به خود گرفت و مسئولیت برنامهریزان اقتصادی کشور را بیش از پیش دارای حساسیت و اهمیت کرد.
مقام معظم رهبری پس از آنکه سال 88 را به عنوان سال اصلاح الگوی مصرف و سال 89 را به نام سال همت مضاعف، کار مضاعف نام نهادند، در تداوم رویکرد اقتصادی که برای این سالها اتخاذ کرده بودند، به سال جاری نیز عنوانی اقتصادی دادند که نشاندهنده نگاه دقیق ایشان به مسائل اقتصادی کشور و تأکید بر حل مشکلات مردم در این زمینه است که منافع کشور را به دنبال خواهد داشت.
در روزهای گذشته کارشناسان و مسئولان اقتصادی در دولت و مجلس، اظهارات متعددی در خصوص "جهاد اقتصادی " و ضرورت نامگذاری سال جاری به این نام عنوان شده است.
آنگونه که در این اظهارات آمده است، وضعیت فعلی اقتصاد ایران از بعد داخلی و خارجی ایجاب میکند که حرکتی جهادگونه در زمینههای مختلف و به خصوص اقتصادی انجام شود و البته طبیعی است که این اقدامات در راستای سیاستهای اصلاح الگوی مصرف و هدفمندسازی یارانهها و با حفظ رویکرد همت مضاعف، کار مضاعف انجام خواهد شد.
از سوی دیگر باید توجه داشت که بستر اقتصاد ایران یک بستر اسلامی بوده و سیاستهای اقتصادی کارآمد برای این نظام اقتصادی سیاستهایی است که در قالب اقتصاد اسلامی طراحی و برنامهریزی شده باشد. در همین باره به نظر میرسد که مقام معظم رهبری با بکار بردن عبارت "جهاد " به منظور القای تلاش و همت بسیار در عرصه اقتصادی کشور، تأکیدی ویژه بر اسلامی بودن سیاستهای اقتصادی در قالب این برنامه دارند.
بنابراین به نظر میرسد که اولین گامی که کارشناسان و مسئولان اقتصادی کشور باید در راستای تحقق شعار "جهاد اقتصادی " بردارند، شناسایی دقیق نقاط ضعفی از اقتصاد کشور است که با پرداختن به آنها امکان روشن شدن موتور جهاد اقتصادی فراهم شود.
بدیهی است که تحقق منویات مقام معظم رهبری که از سالهای قبل در ابعاد اقتصادی مطرح و سال جاری نیز در همین زمینه با قوت و شدت بیشتری عنوان شده است، نیازمند تعریف یک تئوری یا استراتژی دقیق است که به خوبی بیانگر نقشه راه پیش روی اقتصاد کشور باشد.
در عین حال باید مشخص شود که اگر چنین الگویی قابلیت تدوین در قالب یک تئوری اقتصادی را دارد مشخصههای دقیق تئوری جهاد اقتصادی چیست و اقدامات جهادی که باید در هر زمینه انجام شود، دارای چه ویژگیهایی است. در تدوین این تئوری نیز باید همانند تئوریهایی که در ادوار مختلف از سوی اقتصاددانان بزرگ دنیا در مکاتب مختلف اعم کلاسیکها، کینزینها و نئوکلاسیکها مطرح شده است، وضعیت فعلی اقتصاد کشور در نظر گرفته شود و سیاستهای متناسب با حل مشکلات جاری در قالب تئوری "جهاد اقتصادی " اتخاذ شود.
از طرف دیگر شاید بتوان جهاد اقتصادی را در قالب یک استراتژی تعریف کرد که در این صورت تأکیدات فراوانی که بر تعریف دقیق نقشه راه استراتژیهای اقتصادی سالهای گذشته وجود داشته است، در باره این موضوع نیز مصداق دارد.
در این میان نقش رسانهها نیز بسیار حائز اهمیت است. رسانهها با تجمیع نظرات کارشناسان مختلف با دیدگاههای مختلف میتوانند بستر مناسبی را برای طراحی یک تئوری یا استراتژی کارآمد در این زمینه فراهم کرده و ضمن کمک به مجموعه دستاندرکاران در قوای سهگانه و بخش خصوصی، منویات مقام معظم رهبری در این خصوص را از آنها مطالبه کنند.
نظر |
پروژه هارپ، مکمل زمینی طرح معروف "جنگ ستارگان" است که به دلیل ماهیت ویژه سیگنال انتشار خود می تواند یک "سلاح نهایی" در اختیار آمریکا باشد.
هر دو ابرقدرت برای اینکه در این مسابقه تسلیحاتی از یکدیگر عقب نمانند میلیاردها دلار صرف تحقیقات علمی و نظامی برای ساخت جنگ افزارهای فوق مدرن کردند که به دلیل الزامات استراتژیک، بسیاری از این پروژه ها فوق سری بوده و هیچ گونه اخبار و اطلاعاتی راجع به انجام آن نباید به بیرون درز می کرد.
با این حال پس از پایان جنگ سرد و اتمام رقابت ژئو استراتژیک بین آمریکا و شوروی برخی از اسناد تحقیقات دفاعی محرمانه از هر دو طرف فاش شد و نشان داد که دو ابرقدرت تا چه میزان در فکر ساخت سلاح هایی بوده اند تا به حریف ضربه بزنند.
البته نا گفته نماند که آمریکا حتی پس از پایان دوران جنگ سرد هم به تحقیقات خود در بسیاری از حوزه های سابق ادامه داد و همه ساله بخش اعظمی از بودجه 60 میلیاردی تحقیقات دفاعی پنتاگون صرف تحقیقات پروژه هایی محرمانه می شود که قرار است مخوف ترین، پیچیده ترین و در عین حال کم کشتارترین سلاح ها را برای آمریکا تولید کنند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان با تشریح جزئیات وقوع دو حادثه تروریستی پنجشنبه شب در شهر سنندج اعلام کرد، عوامل تندرو فرقه ای، عامل این ترورها بوده اند.
به گزارش گرداب، ایرج حسن زاده ظهر جمعه در حاشیه تشیع پیکر مطهر دو شهید حادثه تروریستی پنجشنبه شب، گفت: «در جریان دو اقدام تروریستی که پنج شنبه شب و با فاصله زمانی بیش از دو ساعت در شهر سنندج روی داد، متاسفانه دو نفر شهید و سه نفر نیز زخمی شدند.»
وی عنوان کرد: «در حادثه نخست که راس ساعت 19:52 دقیقه شامگاه پنجشنبه واقع در خیابان 17 شهریور (سه راه شیخان) و در پی حمله مسلحانه به کیوسک انتظامی شهر سنندج روی داد، یک سرباز وظیفه به نام "مرتضی وزینی افشار" ساکن استان همدان به شهادت رسید.»
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان بیان داشت: «در جریان این اقدام مسلحانه یکی از پرسنل حاضر در این محل نیز زخمی شد و نوجوانی 14 ساله هم به نام "نوید زینبی" که از محل عبور می کرد، به دلیل اصابت گلوله افراد تروریست زخمی شد که وضعیت عمومی وی مساعد اعلام شده است.»
حسن زاده با اشاره به وقوع حادثه دوم تروریستی در ساعت 22:30 دقیقه پنج شنبه شب واقع در محله شهرک سعدی سنندج و در نزدیکی کلانتری 16 این شهر، گفت: «در این حادثه نیز باز هم افرد مسلح به یک ماشین گشت کلانتری 16 حمله کرده و متأسفانه در این اقدام نیز یکی از پرسنل فرماندهی انتظامی استان به نام "راشد سیدی" به درجه رفیع شهادت نائل آمد و یکی دیگر از پرسنل زخمی شده است.»
وی با اشاره به اینکه این گونه اقدامات با حمایت های استکبار و از سوی گروه های تندرو فرقه ای در استان کردستان صورت می گیرد، بیان داشت: «بدون شک دشمن می خواهد با دست زدن به اینگونه جنایت ها و حرکت های کور تروریستی استان کردستان را ناامن جلوه دهد.»
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کردستان افزود: «انتخاب روزهای نخستین سال جاری برای انجام حرکت های کور تروریستی و این جنایت های ضد بشری نشان از توطئه و دسیسه های دشمن در جهت جلوگیری از ورود مسافرین نوروزی است که با توجه به تمهیدات صورت گرفته تمامی این دسیسه ها نقش برآب می شود.»
حسن زاده به اقدامات صورت گرفته در راستای شناسایی عوامل و مسببین این دو حادثه اشاره کرد و یادآور شد: «از زمان وقوع این حوادث اقدامات مختلفی در راستای شناسایی عوامل به همت نیروهای امنیتی و انتظامی آغاز شده است و بدون شک تمامی تلاش استان این است تا در کوتاه ترین زمان ممکن عوامل این حادثه شناسایی و مجازات شوند.»
ظهر دیروز و با حضور اقشار مختلف مردم شهید پرور سنندج و جمعی از مدیران ادارات و سازمان های دولتی به همراه فرماندهان نظامی و انتظامی استان پیکر دو شهید اقدامات تروریستی تشییع و پیکر شهید "راشد سیدی" بعد از تشیع در بهشت محمدی سنندج به خاک سپرده شد و پیکر شهید "مرتضی وزینی افشار" نیز برای خاکسپاری به استان همدان انتقال داده شد.