اوایل سال 66 پس از شهادت تعدادی از همکارانمان با حضرت آیت الله خامنهای دیدار داشتیم. ایشان در این دیدار خصوصی حدود یک ساعت دربارهی برنامهی روایت فتح صحبت کردند و بیش از هر چیز روی متن برنامهها تأکید فرمودند. بعد از ما پرسیدند: «نویسندهی این برنامه کیست؟» شهید «مرتضی آوینی» کنار من نشسته بود. از قبل به ما سپرده بود دربارهی او صحبت نکنیم. ما سعی کردیم از پاسخ به پرسش آقا طفره رویم اما آقا سؤال را با تأکید بیشتر تکرار کردند. ما ناچار شدیم بگوییم «سیدمرتضی». آقا فرمودند: «این متون شاهکار ادبی است و من آنقدر هنگام شنیدن و دیدن برنامه لذت میبرم که قابل وصف نیست».
همایونفر/ دوست شهید / راز خون/ ص 66
اواخر فروردین 72 بود؛ پیکر سیدمرتضی بر دوش مردم در مقابل حوزهی هنری تشییع میشد... خودرو حامل رهبر انقلاب در خیابان سمیه ایستاد. علیرغم مسائل امنیتی، آقا برای ادای احترام به شهید از ماشین پیاده شدند، کنار پیکر سرباز خودشان ایستادند و زیر لب زمزمه کردند: «إنا لله و إنا إلیه راجعون». بعد در جستجوی خانواده شهید، نگاهی به اطراف انداختند اما بهخاطر ازدحام مردم نتوانستند از نزدیک خانواده را ببینند. پس از پایان مراسم آقا گفتند: «از طرف بنده به خانوادهی شهید تسلیت بگویید؛ گرچه من خودم هم در این مصیبت داغدار هستم». بعد آرام و بیصدا در حالی که چشم به تابوت سیدمرتضی دوخته بودند، به راه افتادند. خیابان سمیه هنوز صدای گامهای آهستهی رهبر را به دنبال پیکر سربازش در ذهن دارد… چندی بعد، آقا در صفحهی اول قرآنی که آن را به خانوادهی شهید آوینی هدیه کردند، این عبارت را به دستخط خود نوشتند: “به یاد شهید عزیز، سید شهیدان اهل قلم، آقای سیدمرتضی آوینی که یادش غالباً با من است…”
نظر |
این روزها ممکن است هر کسی در کمین شما نشسته باشد و در تمام حرکات شما را زیر نظر گرفته باشد تا در فرصت مناسب، بتواند چنگ انداخته و با قاپیدن رمزهای عبورتان، به تمامی زندگی دیجیتال شما دست پیدا کند. گراهام کلویلی، مشاور ارشد فن آوری شرکت امنیتی سوفوس می گوید: «شما هر روزه با حملات تازه ای روبرو هستنید. تنها در شرکت ما روزانه نزدیک به ????? کد مخرب پیدا می کنیم. یعنی هر ثانیه یک کد ویژه خرابکاری تولید می شود. و جالب اینکه انگیزه اکثریت آنها به دست آوردن پول است. »
وی می افزاید:« آنها در اولین قدم تمام تلاش شان به دست گرفتن رمزعبور و اکانت ایمیل شما است. آنگاه با جعل عنوان و سرقت هویت سعی می کنند تا به حساب بانکی تان نفوذ کنند.»
متاسفانه بیشتر رمزهای عبور مورد استفاده همان کلماتی هستند که در دیکشنری می بینید: پسورد، رومیزی، کامپیوتر، رمز یا نام تیم فوتبال استان. کلویلی این رمزهای عبور را از نظر امنیتی تنها مشتی زباله بی ارزش می داند. او می گوید:«هکرها همیشه برای حمله ابتدا از یک دیکشنری استفاده می کنند. آنها حمله به اکانت تان را با آزمودن یک به یک کلمات دیکشنری ادامه می دهند تا بتوانند عبارت صحیح را پیدا کنند. »
مهمترین پیشنهاد کلویلی این است که هیچگاه از کلمات عادی به عنوان رمزعبور استفاده نکنید. البته وی شیوه جالبی را هم برای انتخاب رمزعبور پیشنهاد می کند که امنیت بالایی داشته باشد، راحت به خاطر سپرده شود و هکر نتواند به راحتی آن را بشکند:
مثال رمزعبور پیشنهادی وی F&WL2HH&E4D است. آه! به نظر نمی رسد که هیچگاه بتوان آن را به خاطر سپرد. اما وی می گوید اصلا در این خصوص نگران نباشید. شما به راحتی از آن استفاده خواهید کرد، بدون اینکه نگرانی به خاطر سپردن آن را به یاد بیاورید. وی می گوید بهترین راه حفاظت از اطلاعات با ارزش شخصی استفاده از چنین رمزهای عبوری است و به خاطر سپردن آنها به راحتی حفظ کردن یک جمله یا یک بیت شعر است.
بگذارید ابتدا به شیوه کار آقای گراهام بپردازیم و سپس درباره انتخاب جمله مناسب برای ساخت رمزعبور امن با هم صحبت می کنیم. عبارت F&WL2HH&E4D در حقیقت جمله Fred And Wilma Like To Have Ham And Eggs For Dinner است. به گمانم به یاد داشتن آن خیلی راحت تر شد، اینطور نیست؟ خب، حالا چطور از چنین جمله ای چنان عبارتی استخراج شده است؟ تنها کافی است حرف های اول هر کلمه را انتخاب کرده و آنها را با حروف بزرگ بنویسید. حال بگذارید کمی چاشنی به آن اضافه کنیم. حرف A را با & و حرف T را با 2 و همچنین حرف F را با 4 جایگزین می کنیم. ممکن است که این جایگزینی هم لو برود؟ پس عمل جایگزینی را برای اولین حرف عبارت انجام نمی دهیم؟ خب، حالا به یاد آوردن آن عبارت عجیب، چندان نباید سخت باشد!
هنگام انتخاب جمله مورد نظر برای ساخت رمزعبور می توانید در حافظه تان دنبال جملات قصار، جک، دیالوگ فیلم مورد علاقه و یا حتی یک بیت شعر بگردید. ترفندی بعدی هم می تواند استفاده از جملات و اشعار فارسی و نوشتن آنها به صورت فینگلیش باشد! در این صورت کلمات به کار رفته در جمله شما در قوطی هیچ عطار انگلیسی پیدا نمی شوند.
مشاور ارشد سوفوس همچنین چند پیشنهاد ویژه برای امنیت بیشتر اکانت ها برای تان دارد:
?- برای هر اکانت باید از رمزعبور جداگانه ای استفاده کنید. با اینکار، اگر هم هکر بتواند یکی از اکانت های تان را هک کند، به کلید جادویی برای باز کردن قفل همه اکانت ها دست پیدا نکرده است.
?- تنها یک رمزعبور مناسب و امن را به خاطر بسپارید و رمزعبور تمامی اکانت های تان را در یک صندوقچه مطمئن مانند KeePass، LastPass یا 1password قرار دهید. با این شیوه می توانید برای اکانت های تان ترکیبهای کاملا تصادفی و بدون هیچ معنی و ترتیبی از حروف، اعداد و علائم انتخاب کنید. برای تولید این ترکیبات تصادقی می توانید از سایت ها یا برنامه های سازنده رمزعبور یا password generator استفاده کنید.
?- کلویلی تاکید بسیار زیادی روی آپدیت مرتب برنامه های امنیتی و سیستم عامل دارد. زیرا بسیاری از هکرها معمولا با نفوذ به سیستم و نصب برنامه هایی، به تماشای صفحه کلید شما هنگام تایپ رمزعبور در سایت ها می پردازند! به قول گراهام: «هکرها برنامه هایی به نام جاسوس افزار یا Spyware دارند که همیشه پشت سر شما می ایستند و از روی شانه تان به تماشای صفحه کلید می پردازند، تا ببیند چه چیزی تایپ می کنید!»
هکرها هر روزه با روش های جدیدی به دنبال حمله به ما و سرقت اطلاعات با ارزش مان هستند. پس همه ما باید با آموختن شیوه های جنگ و مقابله با خرابکارها، تبدیل به مبارزان سایبری همچون گراهام شویم. پس در اولین جلسه آموزش به همه مبارزان پیشنهاد می کنیم یک جمله یا شعر حماسی مناسب برای ساخت رمزعبورشان انتخاب کنند.
منبع : نگهبان
بسترها و دستاوردهاى قیام پانزده خرداد
بى تردید هیچ دگرگونى و انقلابى بى ریشه و علت پدید نمى آید و بسترها و عواملى در شکل گیرى آن مؤثر است.
قیام 15 خرداد نیز جنبشى ماندگار و اثر گذار است و نقطه عطفى در کارنامه انقلاب اسلامى ایران به شمار مى رود. این قیام، سر آغاز تحوّلات و دگرگونیهاى شگفت آورى شد که به حق مى توان از آن به عنوان "یوم اللّه " نام برد.
عوامل و بسترهاى چندى در پیدایش قیام 15 خرداد نقش دارد که در این نوشتار ابتدا به بررسى و تبیین آنها مى پردازیم و سپس پیامدها، آثار و دستاوردهاى عظیم آن را مورد بازکاوى دقیق قرار مى دهیم.
عوامل و ریشه ها
==========
بازکاوى عوامل پیدایش نهضت پانزده خرداد ـ به عنوان مقدمه و طلیعه انقلاب شکوهمند اسلامى ـ نیازمند بررسى علل و پیش زمینه هاى مختلفى است که از نهضت تحریم تنباکو و انقلاب مشروطیت به وجود آمده و تا سال 41 و پس از آن در خود انقلاب اسلامى تداوم داشت و در واقع هم باید بعد مادى و ظاهرى این علل را در نظر گرفت و هم بعد باطنى و معنوى آنها را؛ چنان که شهید مطهرى مى گوید: "این نهضت، نهضتى است از تیپ نهضت پیامبران؛ یعنى، برخاسته از خودآگاهى یا خدا آگاهى.
این خود آگاهى ریشه اش در اعماق فطرت بشر است و وجدان اسلامى بیدار شده جامعه ما، او را در جستجوى ارزشهاى اسلامى برانگیخته است و این وجدان مشترک و روح جمعى جوشان جامعه است که طبقات مختلف و احیاناً متضادّ را در یک حرکت هماهنگ به راه انداخته است... در نیم قرن اخیر [به خصوص با تشکیل سلسله دین ستیز پهلوى[ جریانهایى رخ داد که بر ضد اهداف عالیه اسلامى و در جهت مخالف آرمانهاى مصلحان صد ساله اخیر بود و طبعاً نمى توانست براى همیشه از طرف جامعه ما بدون عکس العمل بماند: استبداد خشن و وحشى و سلب هر نوع آزادى، نفوذ استعمار نو...، دور نگه داشتن دین از سیاست؛ بلکه بیرون کردن دین از میدان سیاست، کوشش براى بازگرداندن ایران به جاهلیت قبل از اسلام و احیاى شعارهاى مجوسى و میراندن شعارهاى اصیل اسلامى و... . "
در واقع مهم ترین عامل شکل دهنده نهضت 15 خرداد، احساس و باور عمیق توده هاى مردم درباره دین ستیزى، ارزش ستیزى و به حاشیه راندن دین از یک طرف، و حاکم کردن ارزشهاى مرده و منحط غربى و غیر دینى از طرف دیگر بود؛ یعنى، درخواست عمومى مردم براى اصلاح و دگرگونى در ناهنجاریها و کژتابیهاى فکرى، اخلاقى و دینى اى که داشت شکل مى گرفت.
ریچارد کاتم استاد دانشگاه و مأمور سفارت آمریکا در ایران، مى گوید: "نهضت خمینى رحمه الله به طور ناگهانى و سحرآمیز در ظرف چند ماه به وجود نیامد و سر بلند نکرد؛ ریشه هایش عمیقاً در گذشته ایران قرار دارد و به گذشته اى دور باز مى گردد. واقع تر بگویم: این جنبش، تداوم نهضتى براى دگرگونى بنیادین بود که بیشتر از یک قرن قبل نضج گرفته بود. "
از نظر باطنى و درونى، علّت اصلى نهضت 15 خرداد بازیابى هویت اسلامى ایران و تلاش در جهت حاکمیت ارزشهاى اخلاقى و دینى بود. با این حال مى توان عوامل تکوینى و شکل دهنده آن را به شمارش در آورد.
جاسوس افزارها چگونه کار می کنند
Spyware ها دسته ای از برنامه های کامپیوتری هستند که خود را به سیستم عامل شما وصل می کنند و می توانند قدرت پردازش کامپیوتر شما را کاهش دهند. آنها برای این طراحی شده اند تا عادت های اینترنتی شما را ردیابی کرده ، پیشنهادهای فروش ناخواسته به شما می دهند و یا برای وب سایت خود ایجاد ترافیک می کنند. بر اساس برخی از برآوردها، بیش از 80 درصد از کل رایانه های شخصی با برخی از انواع نرم افزارهای جاسوسی آلوده شده اند. اما قبل از انکه کامپیوتر تان را از پنجره به بیرون پرتاب کنید و به یک جزیره دورافتاده یا روستایی در دل کویر پناهنده شوید، در صورت تمایل این مطلب را بخوانید. در این مقاله ما توضیح می دهیم که چگونه نرم افزارهای جاسوسی بر روی کامپیوتر شما نصب می شوند، چه کاری انجام می دهد و چگونه می توانید از شر آنها خلاص شوید.
بعضی افراد جاسوس ها را با ویروس ها اشتباه می گیرند. یک ویروس کامپیوتری تکه ای کد است و طوری طراحی شده که خود را به هر تعداد که امکان داشته باشد تکثیر کند و خود را از کامپیوتر میزبان به هر کامپیوتری که به ان متصل است گسترش دهد و معمولا به فایل های شخصی شما و یا حتی به سیستم عامل تان آسیب می رساند.
Spyware یا جاسوس افزار، یک بدافزار است که کامپیوتر شما را ربوده و فلج می کند. این جاسوس در لباس مبدل مانند مثال بالا به شکل یک پنجره پاپ آپ جایزه، ظاهر می شود و یکی از روش های سرقت هویت اینترنتی و گسترش ویروس است.
مایکروسافت: از هر ?? دانلود یکی بدافزار است!
طبق گزارش مایکروسافت?،? یکی از هر 14 برنامه ای که دانلود می شود، بدافزار است. این شرکت در مطلبی که درباره مکانیسم اعتبارسنجی برنامه در اینترنت اکسپلورر ? نوشته است، اعلام کرده که IE روزانه ? تا ? میلیون حمله یه کاربران IE8 و IE9 را بلاک می کند.
اعتبارسنجی برنامه، یکی از امکانات امنیتی آی ای ? است که نه تنها از شیوه های مبتنی بر آدرس اینترنتی سایت ها برای شناسایی بدافزارهای پنهان شده استفاده می کند، بلکه به بررسی خود فایل هم می پردازد، مشخص می کند که آیا قبلا هم کسی آن را دانلود کرده و آنگاه درباره دریافت آن تصمیم گیری می کند.
جب هابر مدیر برنامه اسمارت اسکرین می گوید: «همیشه برنامه و فایل های جدید بدافزار نیستند، اما امکان بدافزار بودن آنها را هم باید در نظر گرفت»
آقای هابر عقیدا دارد که «استفاده از چنین اعتبارسنجی، به حفاظت از کاربران در برابر بدافزارهای جدید که خود را به جای برنامه های سالم و قانونی جا می زنند (و هنوز برنامه های امنیتی آنها را نشناخته اند)، کمک شایانی می کند. علاوه بر این برنامه اعتبارسنجی اینترنت اکسپلورر ? کاربران را از شر پیغام های اخطار بی مورد هنگام دانلود برنامه های شناخته شده و معتبر بی نیاز می سازد. مثلا برنامه ای که توسط یک شرکت معتبر تولید شده و امضای دیجیتال معتبری دارد و همچنین توسط افراد زیادی دانلود شده، بسیار معتبرتر از برنامه ای است که بدون امضا و نام سازنده در یک سایت تازه ساز معرفی شده و تعداد بسیار کمی آن را دانلود کرده باشند.»
جب می افزاید: «تجربه ما در اعتبار سنجی و کنترل برنامه ها نشان می دهد که از هر ?? برنامه جدیدی که دانلود می شود، یکی از آنها بعدا به عنوان بدافزار شناسایی شده و معرفی می گردد!»
البته این اطلاعات فقط درباره کاربران اینترنت اکسپلورر است و درباره برنامه های دانلود شده توسط دیگر مرورگرها آماری در دست نیست.
منبع : http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2385541,00.asp